Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!

Consultanta in afaceri

Consultanta in afaceri (5)

Economia globala cunoaste in prezent o evolutie nefavorabila ce poate avea efecte negative asupra organizatiilor de toate marimile si din toate domeniile de activitate. Acestea vor fi confruntate cu noi provocari – dificultati de finantare, necesitatea reducerii costurilor fara a afecta performanta, riscuri noi si presiunea de a gasi alternative care sa permita mentinerea si cresterea organizatiei. POS Consult are experienta si detine know-how-ul necesar organizatiilor pentru depasirea momentelor dificile, dar si pentru valorificarea momentelor favorabile, indeplinirea obiectivelor în situatii normale de piata.

Analiza cost-beneficiu

Analiza Cost – Beneficiu

Analiza Cost – Beneficiu (ACB) este un instrument de evaluare utilizat frecvent pentru luarea deciziei de finantare a proiectelor de investitii, scopul sau fiind acela de a facilita o distributie eficienta a resurselor.


ACB este necesara pentru a evalua daca un proiect care se integreaza in contextul obiectivelor politicii de dezvoltare regionala a UE, este benefic pentru societate si daca necesita sprijin din bani publici. Analiza cost-beneficiu (ACB) are scopul de a estima impactul socioeconomic al proiectului de investitie, prin identificarea si cuantificarea monetara a efectelor investitiei (financiare si non-financiare).
Deciziile de investitie stau la baza oricarei strategii de dezvoltare. Cresterea economica si bunastarea depind de capitalul productiv, infrastructura, capitalul uman, cunostinte, factorul total de productivitate si calitatea institutiilor.

Read more...

Studii de marketing

 Intr-o piata competitiva intreprinderile sunt nevoite sa apeleze, din ce in ce mai mult,la studii de marketing 

 

Pentru a veni in ajutorul clientilor nostri firma noastra presteaza consultanta in marketing pentru fundamentarea strategiei de dezvoltare a afacerii de piata ,dupa cum urmeaza:

 • STUDII DE TIP DESK RESEARCH – daca doriti sa aveti o imagine completa a pietei – competitie, pozitionare, cote de piata, cifre de afaceri, volumul pietei etc.
 • STUDII DE PROSPECTARE – daca doriti sa lansati un produs/serviciu pe piata si nu stiti daca exista potential si/sau care ar fi strategia si directiile de dezvoltare
 • STUDII DE AWARENESS, NOTORIETATE SI BRAND EQUITY – daca doriti sa aflati cat de cunoscut este un brand pe piata, raportat la concurenta si la consumatorii
 • STUDII DE SEGMENTARE – daca sunteti interesat sa aflati cine cumpara produsul/serviciul, care sunt obiceiurile de consum si care este strategia de dezvoltare potrivita pentru fiecare categorie de utilizator in parte, cat de multumiti sunt consumatorii, ce le place si ce le displace, ce apreciaza la produsul/serviciul pe care-l utilizeaza si care sunt nemultumirile lor
 • STUDII DE SATISFACTIE A ANGAJATULUI -  daca doriti sa stiti cat de multumiti sunt angajatii, care sunt nevoile lor de dezvoltare si care sunt metodele de fidelizare
 • MISTERY SHOPPER – daca doriti sa evaluati comportamentul angajatilor fara ca ei sa stie acest lucru Read more...

Managementul riscurilor

Ce este si cum te ajuta managementul riscului?

 

Afacerea ta pare sa mearga excelent: ai un numar mare de clienti, concurenta este la distanta semnificativa in urma ta si profitul companiei creste de la un an la altul. Esti sigur ca maine nu vei avea probleme? Daca identifici din timp riscurile la care este expusa firma ta, poti sa eviti efectele negative sau sa folosesti riscul in avantajul tau.

Read more...

Studii de fezabilitate

 • Studii de fezabilitate pentru accesarea de fonduri europene

Pentru a primi finantare, proiectele care prevad activitati legate de constructii (drumuri, sisteme de apa potabila, hale de productie, renovarea/modernizarea structurilor hoteliere etc.) trebuie insotite de un studiu de fezabilitate. In ceea ce priveste Fondurile Structurale , studiul de fezabilitate este o documentatie tehnico-economica ce cuprinde caracteristicile principale si indicatorii tehnico- economici ai unei investitii in infrastructura. 
Echipa noastra are in portofoliu in jur de 100 de studii de fezabilitate realizate in cadrul unor proiecte pentru accesarea de fonduri europene.

 • Studii de fezabilitate necesare accesarii unor credite bancare de investitii

Pentru accesarea unor credite de investitii bancare majoritatea institutiilor financiare solicita elaborarea unui studiu de fezabilitate. Elaborarea unui studiu de fezabilitate bine realizat poate convinge o banca sau investitor ca ideea ta merita luata in considerare ca o investitie. Scopul studiului de fezabilitate consta in gasirea proiectelor care sa raspunda conditiilor cerute, pentru a putea fi finantate. Proiectele trebuie sa aiba o rentabilitate suficient de mare, care sa permita cel putin acoperirea obligatiilor fata de Banca.

 Echipa noastra are in portofoliu studii de fezabilitate realizate pentru urmatoarele institutii bancare : BRD, CEC, BCR, GARANTI BANK.

 • Studii de fezabilitate necesare accesarii unor granturi guvernamentale

Pentru accesarea unor granturi guvernamentale este necesar elaborarea unui studiu de fezabilitate(HG 807/2014). Structura studiului de fezabilitate fezabilitate este inclusa in HG. Proiectele trebuie sa aiba o rentabilitate suficient de mare, care sa permita cel putin acoperirea obligatiilor fata de creditor.

Echipa noastra are in portofoliu studii de fezabilitate realizate conform. HG332/2014 HG 807/2014 HG 537/2014 Ordin 2980/2013.

Parti studii de fezabilitate
La realizarea unui studiu de fezabilitate, este nevoie de munca in comun a mai multor specialisti: proiectant (arhitect), economist, jurist etc. Un studiu de fezabilitate este compus din parti scrise si parti grafice (planse). 

Partile scrise sunt reprezentate de:

 • date generale despre investitie
 • date tehnice despre investitie
 • durata de realizare a investitiei si etape principale
 • costul estimativ al investitiei
 • analiza economico-financiara
 • finantarea investitiei
 • estimari privind forta de munca ocupata prin realizarea investitiei
 • avize si acorduri emise de organele in drept, potrivit legislatiei in vigoare, necesare realizarii constructiei in cauza.

Partile grafice constau in:

 • planuri de amplasare in zona
 • planuri generale
 • planuri de arhitectura.


Pentru mai multe detalii despre modul in care putem colabora la realizarea unui studiu de fezabilitate pentru proiectul dvs., nu ezitati sa ne contactati.

Read more...

Plan de afaceri

 

Planul de afaceri este documentul construit pentru a determina drumul de parcurs al unei intreprinderi intr-o anumita perioada de timp. El stabileste misiunea, obiectivele, strategia si planurile de actiune pentru derularea unei activitati specifice pe parcursul unei perioade viitoare determinate.

Planul de afaceri este modul preferat de comunicare intre intreprinzatori, potentialii finantatori si investitori. El este de folos si pentru a explica angajatilor sensul tuturor atributiilor stabilite, si rolul pe care acestia il au in cadrul firmei. Ai nevoie de planificare. De fapt, mereu planifici ceva in afacerile tale. Secretul succesului in afaceri este planificarea riguroasa, profesionista.

 

A avea un plan de afaceri inseamna a sti incotro vrei sa mearga organizatia ta

 

 • Plan de afaceri pentru accesarea de fonduri europene

Pentru a primi finantare, proiectele care prevad activitati legate de constructii (drumuri, sisteme de apa potabila, hale de productie, renovarea/modernizarea structurilor hoteliere etc.) trebuie insotite de un plan de afaceri. In ceea ce priveste Fondurile Structurale, planul de afaceri este o documentatie ce cuprinde caracteristicile principale si indicatorii tehnico-economici ai unei investitii. 


Echipa noastra are in portofoliu in jur de 100 de planuri de afaceri realizate in cadrul unor proiecte pentru accesarea de fonduri europene.

 

 • Plan de afaceri necesar accesarii unor credite bancare de investitii

Pentru accesarea unor credite de investitii bancare majoritatea institutiilor financiare solicita elaborarea unui plan de afaceri. Un plan de afaceri bine realizat poate convinge o banca sau un investitor ca ideea ta merita luata in considerare ca o investitie. Scopul planului de afaceri consta in gasirea proiectelor care sa raspunda conditiilor cerute, pentru a putea fi finantate. Proiectele trebuie sa aiba o rentabilitate suficient de mare, care sa permita cel putin acoperirea obligatiilor fata de Banca.

 Echipa noastra are in portofoliu planuri de faceri realizate pentru urmatoarele institutii bancare : BRD, CEC, BCR, GARANTI BANK.

 

 • Plan de afaceri necesar accesarii unor granturi guvernamentale

Pentru accesarea unor granturi guvernamentale este necesar elaborarea unui plan de afaceri(HG 807/2014). Structura planului de afaceri  este inclusa in HG. Proiectele trebuie sa aiba o rentabilitate suficient de mare, care sa permita cel putin acoperirea obligatiilor fata de creditor.

Echipa noastra are in portofoliuplanuri de afaceri realizate conform. HG332/2014 HG 807/2014 HG 537/2014 Ordin 2980/2013.

 

 

 Pentru mai multe detalii despre modul in care putem colabora la realizarea unui plan de afaceri pentru proiectul dvs., nu ezitati sa ne contactati.

Read more...

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
  POS CCE Axa III DMI 3 - Sustinerea ...
  Centru de afaceri(business center)-POR ...