Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!
Construieste-ti o moara cu fonduri europene!Firma Agromadi-H din localitatea Giarmata din judetul Timis a obtinut fonduri europene in valoare de un milion de euro pentru modernizarea si retehnologizarea unei mori care in urma investitiei va ajunge la o capacitate de productie de aproape 4 ori mai mare fata de cea din prezent.
"Avem o ferma care exploateaza 3.000 de hectare de teren pe care sunt culturi de grau, floarea-soarelui, orzoaica, soia, rapita si porumb.

Din suprafata pe care o detinem, 30-45% sunt culturi de grau care aduc o productie anuala de 4.000-5.000 de tone de grau. Vrem sa crestem aceasta suprafata la 60% din suprafata cultivata. Moara pe care o vom moderniza cu bani europeni ne va ajuta sa crestem capacitate de productie de aproape patru ori", precizeaza Virgil Bunescu (52 de ani), administratorul Agromadi-H.

El spune ca a inceput cu o suprafata de 60 de hectare si cu doua tractoare. "Am luat in arenda terenuri, astfel incat am ajuns la o suprafata de 450-500 de hectare, iar in prezent avem 3.000 de hectare de culturi."

Fonduri structurale europene in valoare de 1 mil. euro

Proiectul, care se numeste "Modernizare si retehnologizare moara de grau 70 tone / 24 ore, Giarmata, jud. Timis", are o valoare totala de 2 mil. euro, din care jumatate sunt fonduri europene.

"Este greu sa obtii un credit de la banca, de aceea vom apela la surse proprii", spune Bunescu. In prezent capacitatea de productie a morii este de 18 tone pe zi, iar prin acest proiect moara va putea prelucra circa 70 de tone de grau pe zi. Bunescu precizeaza ca in prezent 1 kg de faina costa circa 85-90 de bani fara TVA, ceea ce ar aduce companiei venituri de peste 50.000 de euro anual, conform unui calcul realizat de ZF. "Prin acest proiect vom investi practic in cladire si in utilajele pentru morarit."

Conform etapelor proiectului, licitatia pentru achizitionarea de utilaje va trebui sa se faca pana pe 15 august.

"Avem trei variante pentru a achizitiona utilajele: Germania, Italia sau Turcia. Pentru moment asteptam sa mai scada pretul utilajelor pe care trebuie sa le achizitionam pana la data de 15 august. Vrem sa luam utilaje mai bune la un pret cat mai mic, explica Bunescu.
Firma a depus anul trecut doua proiecte, insa doar unul dintre ele a primit aprobarea.

"Am avut doua proiecte depuse anul trecut. Modernizarea morii si achizitionarea de utilaje agricole care sa ne ajute sa crestem suprafata de exploatare agricola."

Cel de-al doilea proiect nu a primit punctajul necesar si a fost respins. "Persoanele care au peste 40 de ani primesc mai putine puncte, ceea ce a dus la respingerea proiectului depus. Pentru utilaje agricole a fost si cea mai mare concurenta anul trecut. Astept ca anul acesta sa apara ghidurile si sa vedem noua grila de punctaj pentru a depune un nou proiect", precizeaza Bunescu.Sursa:www.zf.ro
Fonduri europene

Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania beneficiaza in perioada 2007-2013 de asistenta financiara de aproximativ 30 miliarde de Euro. Finantarea din Fondurile Europene acopera o multitudine de domenii, sprijinind atat investitorii privati, cat si sectorul public si constituie un real avantaj in contextual extinederii si dezvoltarii spatiului European.

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
Fabrica lactate - Masura 123 PNDR Tipul ...
Ferma gaini ouatoare / carne - Masura 121 -FEADR ...