Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!Ministerul Muncii a lansat marti (31 martie 2009) noile scheme de finantare din Fondul Social European-FSE, cu ajutorul carora orice intreprindere poate accesa fonduri pentru angajarea de noi salariati, formarea profesionala a celor care au deja un loc de munca si pentru imbunatatirea conditiilor de munca, astfel incât sa fie diminuat riscul accidentelor si cel al imbolnavirilor profesionale, a declarat ministrul Muncii, Marian Sârbu.

„Acum o luna si jumatate, promiteam intreprinderilor bani pentru angajati mai multi, mai competenti, mai sanatosi. Acum ne tinem promisiunea si lansam oficial noile scheme de finantare din Fondul Social European. Astazi, 31 martie, este data de la care orice intreprindere poate accesa fonduri pentru angajarea de noi salariati, formarea profesionala a celor care au deja un loc de munca, si pentru imbunatatirea conditiilor de munca, astfel incât sa diminuam riscul accidentelor si al imbolnavirilor profesionale”, a spus Marian Sârbu.

Pentru informarea agentilor economici, MMFPS a organizat 10 sesiuni de informare la nivelul fiecarei regiuni de dezvoltare, plus municipiul Bucuresti, la care au participat reprezentanti ai aproximativ 1.500 de agenti economici. Nu a existat nicio cerere neonorata, toti agentii economici care au vrut sa participe au putut sa isi trimita delegati, care au fost instruiti despre modul de completarea a unei cereri de finantare.
Pentru a sprijini angajatorii, intreprinderile, sa pastreze locurile de munca deja existente si sa creeze altele noi, MMFPS, a lansat trei scheme de finantare prin intermediul FES - principalul instrument financiar al Uniunii Europene, in ceea ce priveste investitia in capitalul uman.


Suma alocata doar pentru aceste trei scheme pentru perioada 2009-2010 este de 142 milioane euro, din care 85% reprezinta contributia Uniunii Europene, din Fondul Social European, iar 15% provin din bugetul national. Conform estimarilor MMFPS, din aceasta suma pot fi subventionate salariile a peste 15.000 de noi angajati.
De asemenea, aproximativ 100.000 de persoane vor putea beneficia de programe de imbunatatire a formarii profesionale. MMFPS estimeaza ca aproximativ 4.000 de intreprinderi vor depune cereri de accesare pentru aceste finantari - pentru subventionarea ocuparii fortei de munca - pentru formarea profesionala a angajatilor - pentru asigurarea sanatatii si securitatii lucratorilor.
„În ceea ce priveste subventionarea salariilor, schema de finantare pe care probabil ca angajatorii o vor gasi cea mai atractiva, mentionez ca, daca cererea va fi foarte mare si banii alocati prin fondurile europene se vor epuiza inainte de data limita, respective, finele lui 2009, putem relua procedurile cu Uniunea Europeana pentru acordarea de noi finantari in acelasi scop”, sustine ministrul Muncii.

Pentru accesarea acestor bani, trebuie indeplinite doua conditii: comunitatea de afaceri trebuie sa vina cu proiecte, iar aparatul de stat trebuie sa puna la dispozitia comunitatii de afaceri o procedura mai usoara de accesare a acestor fonduri. Înscrierea si completarea cererii se face electronic.

Last modified on Marti, 26 Mai 2015
Echipa POS Consult

Suntem o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri. 

Impreuna avem o experienta de peste 10 ani cuprinzand mai multe domenii -consultanta financiara ,achizitii publice, managementul riscurilor, consultanta imobiliara, consultanta IT. Mail mult..

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
  POS CCE Axa III DMI 3 - Sustinerea ...
  Centru de afaceri(business center)-POR ...