Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!
Fonduri disponibile prin Programul Operational pentru Pescuit

In ultimele trei luni, au fost depuse 35 de proiecte de investitii în domeniul piscicol, în valoare de 132 de milioane de lei. Pâna acum, nu a fost cheltuit niciun ban din cele peste 300 de milioane de euro disponibile prin Programul Operational pentru Pescuit.

Acesta este finantat de UE cu 230,7 milioane euro, la care se adauga 77 milioane de euro de la bugetul de stat. Pot beneficia de aceste fonduri cei care implementeaza proiecte de investitii, cum sunt procesarea si comercializarea pestelui, în acvacultura si pentru cumpararea de ambarcatiuni.

Grabiti-va încet...

Desi a fost aprobat din decembrie 2007, proiectele au putut fi efectiv depuse din 11 mai 2009. Întârzierea s-a datorat faptului ca “s-au luat masuri pentru accelerarea etapelor necesare implementarii Programului Operational de Pescuit, astfel ca în scurt timp sa fie corectate toate obiectiile solicitate de autoritatile de audit”, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii (MADRP).

În acest an, MADRP a accesat peste 1,16 miliarde de euro de la Uniunea Europeana. Din acestia, 531 de milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricola au fost folosite pentru schema de plata pe suprafata, 256 de milioane de euro din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala pentru schema de plata suprafata si masuri din Programul National de Dezvoltare Rurala, iar 171 milioane de euro au fost destinate programului SAPARD.

Alte 120 de milioane de euro au fost folosite pentru masuri de agro-mediu, 45 de milioane de euro plati pentru zonele defavorizate si 33 de milioane de euro pentru masuri de piata. Potrivit ministrului de resort, Ilie Sârbu, România va atrage circa trei miliarde de euro pentru agricultura, pâna la finele anului.


Sursa: evz.ro

Fonduri europene

Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania beneficiaza in perioada 2007-2013 de asistenta financiara de aproximativ 30 miliarde de Euro. Finantarea din Fondurile Europene acopera o multitudine de domenii, sprijinind atat investitorii privati, cat si sectorul public si constituie un real avantaj in contextual extinederii si dezvoltarii spatiului European.

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
  POS CCE Axa III DMI 3 - Sustinerea ...
  Centru de afaceri(business center)-POR ...