Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, accepti modul in care folosim aceste informatii. Afla mai multe aici.

wrapper

Nou!


Viticultorii vor primi, in perioada 2009 - 2013, fonduri structurale europene pentru campaniile 2008/2009 – 2013/2014
restructurarea plantatiilor de vita de vie.

In Monitorul Oficial nr 307 din 11.05.2009, a fost publicat Ordinul MAPDR 269, pentru modificarea Ordinului 247/2008, privind aprobarea normelor de aplicare a programelor de restructurarea/reconversia plantatiilor viticole derulate cu sprijin comunitar, pentru

Conform acestui ordin, beneficiaza de sprijin comunitar urmatoarele programe:

Programele din cadrul restructurarii/reconversiei a plantatiilor viticole sunt:

  • reconversia prin plantare pe acelasi amplasament ori pe alta parcela echivalenta ca suprafata de vita de vie pentru struguri de vin;
  • reamplasarea parcelelor situate în conditii nefavorabile pe alte amplasamente, care ofera conditii ecopedoclimatice favorabile;
  • modernizarea formei de conducere, a sistemului de sustinere si palisaj în plantatiile viticole prin:

1. instalarea/înlocuirea sistemului de sustinere;
2. modificarea distantelor de plantare între rânduri în vederea mecanizarii;
3. modernizarea formei de conducere a vitei de vie prin trecerea de la cultura joasa la cultura semiînaltt si înalta în vederea optimizarii lucrarilor mecanizate
4. inlocuirea sirmelor la sistemul pentru conducere si palisaj, prin instalarea a 3 rinduri de sirme, din care minimum doua duble, in vederea sustinerii butucilor si conducerii lastarilor

Sunt excluse de la acordarea sprijinului financiar comunitar:

  • plantatiile viticole cu soiuri de vin care au ajuns la finalul ciclului lor natural de productie ( cu varsta de peste 40 de ani)
  • plantatiile viticole cu soiuri pentru struguri de masa;
  • plantatiile viticole cu hibrizi direct producatori interzisi.
  • plantatiile viticole care au beneficiat de fonduri provenite din proiecte comunitare in ultimele 10 campanii viticole
  • parcelele viticole care nu sunt inscrise in Registrul plantatiilor viticole


Beneficiarii acestei forme de sprijin sunt viticultori, persoane fizice/persoane juridice, care intentioneaza sa infiinteze sau sa-si modernizeze plantatiile, pe baza unui plan de restructurare/reconversie, inscrisi in Registrul Plantatiilor Viticole si registrul Fermelor si care utilizeaza un drept de plantare sau replantare.

Sprijinul financiar se acorda in suma forfetara intre 12000 si 13850 euro/ha in functie de calitatea materialului saditor de tipul de drept de plantare utilizat,(plantare pe suprafete provenind din rezerva judeteana sau nationala, replantare pe o suprafata defrisata) precum si de densitatea de vite la hectar.
In vederea obtinerii acestui sprijin solicitantul trebuie sa depuna la Directia pentru agricultura si dezvoltare rurala un plan individual si un proiect de infiintare a plantatiei pina la data de 10 iunie, pentru campania agricola 2009/2010. Suprafata minima ce urmeaza a fi plantata trebuie sa fie de minim 0.5 ha si a unei parcele de minim 0.1 ha, iar soiurile plantate trebuie sa fie cele aprobate prin ordinul sus mentionat.

Fonduri europene

Ca stat membru al Uniunii Europene, Romania beneficiaza in perioada 2007-2013 de asistenta financiara de aproximativ 30 miliarde de Euro. Finantarea din Fondurile Europene acopera o multitudine de domenii, sprijinind atat investitorii privati, cat si sectorul public si constituie un real avantaj in contextual extinederii si dezvoltarii spatiului European.

Despre noi

SC POS CONSULT SRL este o firma cu capital romanesc ce furnizeaza servicii specifice in domeniul consultantei in afaceri si management.
POS CONSULT este formata dintr-o echipa tanara, dinamica, de profesionisti care si-au propus sa vina in sprijinul intreprinzatorilor din Romania, prin identificarea celor mai bune solutii si a oportunitatilor viabile de afaceri.

Investitii cu fonduri UE

  Viticultura - Masura: 121 - Modernizarea ...
  POS CCE Axa III DMI 3 - Sustinerea ...
  Centru de afaceri(business center)-POR ...